PERLUKAN KAMI MEGURUSKAN JUAL BELI HARTANAH ANDA

Kami menyediakan khidmat jual dan beli rumah JOHOR BAHRU, JOHOR,  Membantu anda membeli rumah pertama dengan lancar.

Dengan pengalaman lebih dari 5tahun ini boleh membantu anda.

Sila isi maklumat anda diruang yang disediakan beserta nombor telefon (H/P)

PERKHIDMATAN YANG SAYA SEDIAKAN

IKLANKAN RUMAH ANDA

Saya akan bantu anda mengiklankan rumah yang anda ingin jual melalui medium yang terpantas dan berkesan iaitu INTERNET.Kos pengiklananditanggung penuh oleh saya.

FILTER PROSPEK BUYER

Bila ada yang berminat untuk membeli rumah tadi saya akan FILTER dulu kelayakan membeli sebelum kami teruskan urusan membeli rumah tuan puan. Dengan ini akan menjimatkan masa dan juga dapat melancarkan proses jual dan beli tadi.

DOKUMENTASI JUAL-BELI

Urusan perjanjian jual beli dan dokumentasi akan diuruskan oleh saya melalui peguam yang berpengalaman luas dalam bidang hartanah. Jadi anda tidak perlu risau dengan urusan jual beli rumah yang diuruskan kami.

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.

NAMA SAYA MOHD REDZUAN  

DAN SAYA ADALAH PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR REN23107

Saya berpengalaman dalam urusan JUAL-BELI rumah di Kawasan JOHOR BAHRU, JOHOR.

Hubungi saya di Talian 0177505796 untuk tindakan pantas.

SAYA FAHAM YANG ANDA MUNGKIN MENGHADAPI SITUASI BEGINI…

Mungkin pada awalnya, anda beli hartanah tersebut sebagai “pelaburan” yang anda jangka bakal membawa keuntungan…
.
Mungkin ada juga di kalangan anda yang “terpengaruh” dengan ajakan rakan2 anda yang meyakinkan anda untuk “melabur” dengan meletakkan deposit seterusnya membeli Hartanah tersebut…
.
Tak kurang juga, ada di kalangan anda yang kurang bernasib baik kerana telah diberhentikan kerja atau di “VSS” kan akibat masalah ekonomi yang melanda syarikat tempat anda bekerja…
.
Namun hakikatnya, anda harus menerima kenyataan dan menanggung semua ini kerana “pelaburan” untuk memiliki hartanah tersebut telah anda buat, ansuran bulanan pinjaman bank mesti anda lunaskan, bayaran maintenance fee wajib anda langsaikan…
.
Yang lebih memeningkan kepala, kesilapan membuat “pelaburan” hartanah tersebut kini bertukar menjadi BEBAN yang perlu anda tanggung, perjanjian jual beli dan pinjaman bank tidak boleh di batalkan begitu saje, masa terus berjalan dan TAK MUNGKIN boleh di undur!
.
Jadi, persoalannya sekarang, apa pilihan yang anda ada??
.
Nak teruskan menyimpan hartanah tersebut??
.
Nak biarkan anda terus dibelenggu masalah hutang, dikejar oleh bank setiap hari hinggakan anda tak lena tidur. Atau anda nak tunggu sampai hartanah tadi DILELONG dan anda diisytiharkan MUFLIS??
.
Jangan risau, saya ada menyediakan SOLUSI untuk MENYELESAIKAN MASALAH ANDA!
.
Adalah LEBIH BAIK anda JUALKAN saje hartanah tersebut kepada pembeli2 yang berminat dan BERSEDIA memilikinya!
.
Berbekalkan pengalaman luas saya dalam bidang hartanah, beratus database bakal pembeli yang saya ada, khidmat nasihat guaman, penilaian harta tanah dan teknik pemasaran terkini yang saya gunakan untuk “match-making” kan hartanah yang anda miliki dengan pembeli yang berminat, saya yakin yang saya BOLEH BANTU untuk MENYELESAIKAN MASALAH ANDA

TESTIMONIALS

Terima kasih en. wan sebab membantu saya miliki rumah pertama saya. kalau tak kenal en wan mungkin saya masih lagi memilih rumah yang cantik luar kemampuan saya. dengan nasihat dan bantuan en.wan saya berjaya membuat keputusan untuk membeli rumah pertama saya. walaupun kecil, tetapi saya mampu bayar bulanan dan juga bole di jadikan pelaburan jangka masa panjang seperti yang en. wan ajar saya. terima kasih sangat-sangat.

Alhamdulillah berjaya juga jual rumah akak atas bantuan en. wan. hampir setahun juga akak cuba jual rumah akak tapi tak berjaya. tapi dengan bantuan en. wan rumah akak terjual dalam masa sebulan, akak bersyukur sangat dipertemukan dengan en. wan. dan terima kasih juga kerana melaksanakan tugas dengan tulus dan juga membantu menguruskan semua urusan akak tanpa perlu turun naik kepejabat tanah atau lawyer.

Approach yang dilakukan oleh REDZUAN adalah berbeza dengan perunding hartanah yang lain kerana beliau akan menerangkan “in detail” apa yang perlu saya lakukan untuk memudahkan urusan penjualan rumah saya. Ini termasuklah berkenaan hal guaman, kos-kos yang berkaitan dan juga aspek penilaian rumah yang saya ingin jual. Semuanya MUDAH dengan Redzuan!

Redzuan telah membantu saya mencari dan menguruskan pembelian rumah yang saya idamkan. Semua urusan diselesaikan oleh beliau dengan mudah tanpa sebarang masalah. Urusan dengan peguam juga beliau aturkan dan dalam masa 3 bulan, pinjaman saya telah dikeluarkan oleh pihak bank dan dapatlah saya memasuki rumah baru. Highly recommended!

INVESTMENT

Ada yang tanya,

“Kalau kita bayar kat bank RM1,000, sewakan pulak pada RM1,100, kat mana untungnya? Takkan RM100 je. Cukai tanah? Cukai pintu? Maintenance fee? Kita kena bayar juga, kan?”

Jawapan saya,

“Kalau rumah RM200K, lepas 35 tahun kau sewakan, hutang tu semua akan langsai. Katakan kenaikan rumah purata 4% setahun, lepas 35 tahun harganya dah jadi RM789K.”

Data dari NAPIC, purata kenaikan harga rumah tahunan seluruh Malaysia sejak 1990-2016 adalah 6.5%. Tapi, kat atas tu saya cuma ambil contoh untuk 4% saja.

Bayaran bulanan pula, penyewa kau yang bayarkan. Jangan dilupakan, biasanya kadar sewa pun naik juga saban tahun ikut kadar sewaan sekitar, bukan naik setiap tahun.

Katakan ikut kadar inflasi 3% setahun. Maka, sewa rumah RM1,000 sekarang akan jadi RM2,800 selepas 35 tahun. Kau dah boleh nampak kat mana untung dia, kan?

Hartanah ni skim lambat kaya. Susah dan lambat. Jadi, tak ramai sanggup jadi pelabur hartanah, layan kerenah penyewa. Takut dapat penyewa dari neraka, rumah jahanam.

Dahlah kena kumpul modal, kena cari ilmu, kena pastikan loan lulus, kena berurusan dengan lawyer, kena cari penyewa, kena bayar cukai itu ini, last-last kena kecam. Kesian.

LANGKAH-LANGKAH PEMBELIAN RUMAH

A)

Buat semakan nilai harga bagi memudahkan pembeli. dengan ini rumah yang hendak dibeli tadi tidak akan dibeli lebih dari harga pasaran. dan juga pembeli bole membuat kira-kira lebih awal BAJET YANG SEDIA ANDA UNTUK MILIKI RUMAH PERTAMA.

B)

Semak kelayakan pinjaman anda bagi memudahkan urusan JUAL BELI. dengan ini akan membantu anda menjimatkan masa.  Selepas semakan semua cun, SEDIAKAN DOKUMEN YANG LENGKAP UNTUK KITE APPLY LOAN.

C)

Penyediaan guaman juga kami sediakan bagi membantu pembeli menguruskan rumahnya lebih lancar dan cepat. Dan segala KOS GUAMAN BOLEH DIBAWA BERBINCANG CARA MEMBUAT BAYARAN SECARA TUNAI, ANSURAN ATAU PENGUNAAN KWSP ACC 2

D)

KAMI AKAN BUAT INSPECT DULU KEROSAKAN MINOR RUMAH DAN SEGALA BIL-BIL YANG TERTUNGGAK DAHULU. Jika ada yang perlu dibaiki akan dibaiki, Selesai semua baru kami akan buat penyerahan kunci kepada owner baru.