Hartanah di Malaysia sedang rancak berjalan walaupun pasca COVID-19 memberikan impak kepada ekonomi negara khususnya di dalam bidang hartanah. Pemilikan hartanah samada secara individu atau syarikat dapat menyediakan aset bermanfaat untuk jangka masa panjang. Pemilikan hartanah ini boleh di dapati dalam bentuk rumah kediaman, premis komersial dan juga aset tanah. PENJANA, salah satu inisiatif kerajaan telah merancakkan aktiviti hartanah semasa Pasca COVID-19 seperti
i. Memperkenalkan semula Kempen Pemilikan Rumah (HOC) untuk harta tanah kediaman dari RM300,000 hingga RM2.5 juta, berkuat kuasa dari 1 Jun 2020 hingga 31 Mei 2021;
ii. Pengecualian cukai keuntungan harta tanah (RPGT) berkuat kuasa dari 1 Jun 2020 hingga 31 Disember 2021
iii. Penghapusan nisbah pinjaman-ke-nilai (LTV) untuk pinjaman perumahan ketiga dan seterusnya untuk hartanah berharga minimum RM600,000 dalam tempoh HOC.
Hartanah di Malaysia juga dijangka berkembang baik seiring dengan Dasar Perumahan Negara 2018-2025. Antara listing kumpulan hartanah yang boleh dimiliki ialah:

Hi, Assalamualaikum...

Nama saya
Azuwan
dan saya adalah perunding hartanah berdaftar
(REN 41251)

KUMPULAN HARTANAH
Rumah Kediaman(Pemilikan Asas/Pelbagai) Tidak dinafikan bahawa memiliki rumah kediaman merupakan keperluan hidup dan dan peluang pelaburan bagi semua individu. Pemilihan rumah melalui insentif yang diberikan oleh kerajaan dan juga pemaju-pemaju perumahan boleh membantu anda memiliki rumah kediaman pertama dan seterusnya. Hubungi kami untuk dapatkan LISTING bagi pemilikan atau sewaan yang bersesuaian dengan kapasiti, komitmen dan citarasa anda.
Premis Komersial ( Perhotelan/Rangkaian Kedai/Kilang ) Hotel Royale (Untuk Dijual) bercirikan ruang bilik moden elegan ini terletak di tengah-tengah bandar Alor Setar, Kedah mempunyai potensi untuk dijadikan sebagai aset syarikat kerana terdapat permintaan tempahan hotel yang konsisten terutama bagi pelancong-pelancong yang bergerak di sekitar utara Malaysia dan sebagai transit sebelum perjalanan ke negara Jiran, Thailand.
Aset Tanah (Individu, Industri, Komoditi) Bagi syarikat atau pelabur yang sedang mencari tanah komersial (Sewaan) di kawasan berdekatan dengan pelabuhan Klang, tanah bersaiz 25 ekar yang terletak di Pulau Indah Industrial Park, Fasa 3 adalah bersesuaian untuk operasi pejabat/kilang, penyelenggaran kargo, simpanan kontena dan aktiviti-aktiviti pelabuhan.
Premium Pulau Langkawi Premium Pulau Langkawi merupakan pulau yang berpotensi dijadikan sebagai aset tanah kerana demografinya sebagai hub pelancongan tempatan dan antarabangsa. Dikenali sebagai dengan nama syurga dengan 99 pulau oleh pelancong-pelancong untuk bersantai, berehat dengan pelbagai aktiviti outdoor darat dan laut. Salah satu senarai aset tanah yang boleh dimiliki ialah seperti tanah (Untuk Dijual) berhadapan laut di kawasan Kelibang, Kuah. Berukuran anggaran 4.3 ekar, berstatus freehold, sesuai untuk dimiliki bagi pelabur-pelabur untuk pembangunan komersial, eco-tourism, eco-agriculture pada masa hadapan.

MENCARI LISTING YANG BERSESUAIAN? Kepada mana-mana individu, syarikat dan pelabur-pelabur yang berminat, sila hubungi/whatsapp, En Azuwan REN 41251, di talian 011-14217712, ZIYAD PROPERTY CONSULTANTS 03-22762550 bagi sebarang pertanyaan dan temujanji, atau hantarkan cadangan pemilikan hartanah melalui email: azuwan.zpc@gmail.com bagi mendapatkan hartanah atau untuk menjual hartanah di pasaran terpilih

Perkhidmatan saya...

Khidmat Perundingan

Khidmat perundingan kami bermula dari penyenaraian hartanah, pencarian pembeli yang berkelayakan, pengurusan pinjaman kewangan ( bank, institut kewangan), pengurusan perkhidmatan guaman untuk perjanjian jual-beli, sehinggalah pemindahan hak milik secara sah dan teratur.

Pengiklanan

Kami akan menyenaraikan hartanah anda dengan pengiklanan secara kaedah online dan offline yang terpilih dengan kadar trafik bakal pembeli yang tinggi. Ianya memudahkan hartanah anda untuk dikenali dan dijual di dalam pasaran.

Khidmat Profesional

Setiap peringkat pengurusan hartanah didokumen oleh Peguam Hartanah yang profesional dan perkhidmatan kumpulan kami berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah Malaysia.

Sila lawati page Facebook, Azuwan Property Ventures untuk mendapatkan senarai listing terkini di dalam bidang hartanah. Anda hanya perlu klik ikon FACEBOOK di bawah ini. Terima Kasih.

Hubungi Saya SEKARANG!

Bagaimana caranya?