DAH CUBA JUAL RUMAH ANDA TAPI MASIH TIADA PEMBELI?

SEKARANG,
TIBALAH MASANYA UNTUK
SAYA BANTU ANDA
MENDAPATKAN PEMBELI
YANG LAYAK DAN BERMINAT

Hi, Apa khabar?

Nama saya Mohd Afif Bin Khalib. Saya berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hartanah (Kepujian) dari UiTM dan kini berkhidmat secara sepenuh masa sebagai Perunding Hartanah di Maxxan Realty Sdn Bhd.

Saya juga berpengalaman sebagai jurunilai hartanah dan antara bidang tugas saya adalah menjalankan ‘market research’ terutamanya dalam menentukan nilai pasaran hartanah mengikut cara dan panduan yang telah ditetapkan oleh badan-badan profesional.

Saya telah membantu ramai penjual dan pembeli dalam urusan jual beli hartanah mereka sebelum ini dan kini, tibalah masanya untuk saya membantu anda pula.

Dengan pengalaman dan skil yang saya ada, saya percaya bahawa saya boleh membantu anda untuk: –

a) menentukan NILAI PASARAN hartanah anda supaya ia bersesuaian dengan keadaan nilai pasaran semasa;

b) mendapatkan prospek PEMBELI yang LAYAK dan betul-betul BERMINAT untuk membeli hartanah anda;

c) menguruskan permohonan PINJAMAN bakal pembeli rumah anda dan memastikan bahawa pembeli tersebut MAMPU dari segi kewangan untuk membeli hartanah anda; dan

d) menguruskan dokumentasi yang berkaitan termasuklah Perjanjian Jual-Beli dengan peguam hartanah yang berpengalaman.   

PERKHIDMATAN YANG SAYA TAWARKAN

IKLANKAN
RUMAH ANDA

Saya akan bantu anda mengiklankan rumah yang anda ingin jual melalui medium yang terpantas dan berkesan iaitu INTERNET. Kos pengiklanan saya yang tanggung dan anda TAK PERLU bayar apa-apa!

FILTER
PROSPEK BUYER

Bila dah jumpa bakal pembeli yang berminat untuk membeli rumah anda, saya akan FILTER dulu untuk pastikan bakal pembeli tersebut LAYAK & MAMPU untuk beli rumah anda. Urusan loan dengan bank pon saya akan uruskan untuk pembeli.

DOKUMENTASI
JUAL-BELI

Urusan Perjanjian Jual-Beli dan dokumentasi yang berkaitan pindahmilik akan diuruskan oleh saya melalui peguam yang berpengalaman luas dalam bidang hartanah. Jadi, anda tak perlu risau tentang itu.

Antara Hartanah yang saya telah bantu jualkan dalam tahun 2019...

ipoh teres 1

SOLD

RM360,000

IPOH CORNER 2

SOLD

IPOH

RM520,000

SOLD

RM250,000

TAK KIRALAH APA JENIS RUMAH YANG ANDA NAK JUAL..
SAYA BERSEDIA UNTUK MEMBANTU ANDA CARIKAN PEMBELINYA

ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SAYA ADALAH...

PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR

saya menjalankan amalan rundingan hartanah secara telus mengikut piawaian Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH).

STRONG NETWORKING

saya mempunyai rangkaian “networking” yang besar dan maklumat data prospek pembeli  hartanah dari seluruh Malaysia

URUSAN PANTAS

saya akan cuba sedaya upaya untuk mendapatkan prospek pembeli dengan pantas

TIADA KOMITMEN

anda tak perlu buat apa-apa bayaran “upfront” kepada saya. Biar saya buat kerja saya dulu dan kos perkhidmatan saya akan dibayar oleh pembeli daripada harga belian nanti.

setakat ini, saya telah membantu mereka memiliki rumah idaman mereka..
kini tibalah masanya untuk saya bantu anda!

pembeli berjaya
listing untuk dijual
listing untuk disewa

Kata2 mereka tentang saya...

Pelbagai pilihan lokasi rumah yang diuruskan. Afif sebagai Perunding Hartanah di Maxxan Realty bukan sekadar menjual rumah malah memberi nasihat tentang keadaan pasaran harta dan risiko ke atas pelaburan hartanah tersebut.
Ir. Mohd Saiful,
Usahawan
Afif adalah seorang ejen hartanah yang jujur dan ikhlas membantu saya mendapatkan pembeli rumah saya di Ipoh. Setelah mengamanahkan beliau untuk menguruskan penjualan rumah saya, beliau mengambil masa lebih kurang 2 bulan untuk mendapatkan pembeli yang benar2 layak dan segala urusan diproses oleh beliau tanpa saya perlu bersusah payah.
En. Mohd Zuhairi,
Penasihat Kewangan
Saya telah cuba menjual sendiri rumah saya hampir setahun tetapi tidak berjaya. Setelah mengenali Afif daripada rakan saya dan meminta beliau untuk menguruskan penjualan rumah saya, syukurlah kerana dalam masa 3 bulan, Afif berjaya mencari pembeli yang layak dan baru minggu lepas, saya telah menerima baki harga jualan daripada peguam yang mengendalikan perjanjian jual-beli.
Pn. Filzah,
Guru

Frequently Asked Questions..

Ya, anda BOLEH melantik ejen lain juga untuk menguruskan penjualan rumah anda TETAPI saya tidak galakkan kerana jika anda melantik saya secara tidak ekslusif, berkemungkinan penjualan rumah anda akan menghadapi masalah kerana terlalu ramai ejen yang akan menguruskannya dan mungkin persaingan TIDAK SIHAT bakal berlaku di antara ejen2 tadi.

Kadar komisen yang telah ditetapkan oleh LPPEH adalah sekitar 3.18% (termasuk cukai kerajaan). Namun demikian, ianya boleh dibincang lanjut dengan saya. Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

TIADA Tempoh masa khusus yang akan diambil untuk mencari pembeli dan memuktamadkan urusan dengan pembeli tadi kerana ianya bergantung kepada penawaran dan permintaan khususnya berkaitan harga hartanah tersebut. Namun demikian, jangan risau kerana saya akan cuba untuk memuktamadkan penjualan rumah anda dengan kadar segera.

Perlu berbincang lanjut dengan saya?

KLIK link di bawah untuk hubungi saya